ua en ru

Порошенко 22 листопада візьме участь у заходах в пам'ять про жертв Голодоморів в Україні

Президент України Петро Порошенко 22 листопада візьме участь у заходах в пам'ять про жертв Голодоморів в Україні.

Президент України Петро Порошенко 22 листопада візьме участь у заходах в пам'ять про жертв Голодоморів в Україні. Про це в ході брифінгу заявив глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головні події відбудуться, як і завжди в четверту суботу листопада. В цьому році - це 22 листопада, і ми запрошуємо всіх на 15:00 для того, щоб взяти участь у цих заходах, які відбудуться за участю керівництва країни, за участю Президента Петра Порошенка, які завершаться в 16:00 загальнонаціональною хвилиною мовчання, яка охопить всю країну, і всеукраїнською акцією "Запали свічку пам'яті", - заявив В'ятрович.

Скорботні заходи до 81 річниці Голодомору 1932-33 рр. пройдуть на території Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні".

Зокрема, 18 листопада, 12.00 відбудеться урок пам'яті на Меморіалі жертв Голодомору "Опір вбивства українців голодом у 1932-1933 рр.", який прочитає науковий співробітник Українського інституту національної пам'яті, к. ф. н. Олександр Штоквиш (місце проведення: Національний музей "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні", вул. Лаврська, 3).

19 листопада о 13.00 відбудеться акція "Нескорені голодом: забута боротьба" (місце проведення: Національний музей "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" вул. Лаврська, 3).

19 листопада, 18.30 запланована прем'єра французького фільму "Голодомор. Забутий геноцид" (місце проведення: Український дім, вул. Хрещатик, 2).

20 листопада в 11.00 передбачена презентація книги "Голодомор 1932-1933 років в Україні за матеріалами кримінальної справи № 475" (місце проведення: Центр культури і мистецтв Служби безпеки України, вул. Ірининська, 6). О 14.00 відбудеться відкриття фото-документальної виставки "Опір геноциду" про історію повстання українців проти сталінської політики колективізації (місце проведення: Український дім, вул. Хрещатик, 2).

22 листопада о 15.00 пройдуть скорботні заходи до 81-ї річниці Голодомору 1932-33 рр. на території Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні", а о 16.00 - загальнонаціональна хвилина мовчання та всеукраїнська Акція "Запали свічку пам'яті".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на своєму засіданні 12 листопада затвердив план підготовки та проведення заходів до Дня пам'яті жертв голодоморів.