ua en ru

Поплавський заявив, що в Міносвіти йому пропонували угоду

Представник Міністерства освіти і науки України запропонувала заплатити 100 тис. дол. за те, щоб Київський університет культури отримав акредитацію за заявленими спеціальностями. Про це на прес-конференції 1 грудня заявив нардеп Михайло Поплавський.

"До мене прийшла представник Міносвіти, Наконечна Неоніла, і відкритим текстом запропонувала мені угоду. Пропозиція була наступною: 100 тис. дол. і Київський університет культури автоматично отримує акредитацію. Звичайно ж, я відмовився", - повідомив Поплавський.

Він також додав, що "замість того, що б піаритися на мені, Міносвіти має зайнятися освітньою системою України. Освіта вмирає, зарплати вчителям і викладачам урізали далі нікуди. Скоро просто не буде кому вчити наших дітей, та тому, що за ці копійки ніхто працювати не буде".

Поплавський також нагадав, що 28 листопада Міносвіти в листі запропонувало 53 українським вузам визначитися щодо доцільності подальшого функціонування або можливого об'єднання з іншими навчальними закладами до завершення 2014/2015 навчального року.

"Хочу зауважити, що серед цих вузів багато Луганських і Донецьких. Так, що, виходить, здаємо схід? Я, як ректор з 22 річним стажем, скажу, як це читається лист на мові ректорів "Беріть валізи і приходьте домовлятися", - резюмував Поплавський.