ua en ru

Японія попросила США не здійснювати польоти на конвертопланах MV-22 Osprey

Японія попросила США не здійснювати польоти на конвертопланах MV-22 Osprey Фото: конвертоплан MV-22 Osprey (flickr.com/usnavy)

До тих пір, поки не будуть з'ясовані причини аварії цього повітряного судна біля Австралії

Японія закликала США утриматися від польотів на конвертопланах MV-22 Osprey після аварії цього повітряного судна біля узбережжя Австралії. Про це повідомив японський міністр оборони Іцунорі Онодера, передає NHK.

"Ми попросили утриматися від польотів на MV-22 Osprey до тих пір, поки не будуть з'ясовані причини аварії", - сказав він.

Однак глава Міноборони Японії не виступив проти участі конвертопланів у спільних навчаннях зі США, які відбудуться 10 серпня 2017 року.

Нагадаємо, конвертоплан ВВС США розбився біля східних берегів Австралії 6 серпня 2017 року. На його борту перебувало 26 осіб. Повідомлялося, що було врятовано 23 людини. Пошуки зниклих трьох військових тривають. Причини аварії MV-22 Osprey поки не названо.

Як відомо, конвертоплан MV-22 Osprey - гібрид літака і гелікоптера, який може злітати вертикально. Цей тип повітряного судна перебуває на озброєнні Корпусу морської піхоти США і ВМС США.