ua en ru

Японія готова до поглиблення двосторонньої співпраці з Україною

Японія готова до поглиблення двосторонньої співпраці з Україною Фото: прес-служба Кабміну

Арсеній Яценюк зустрівся з делегацією Палати представників парламенту Японії

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні, 29 вересня, провів зустріч з делегацією Палати представників парламенту Японії на чолі з головою українського-японської парламентської групи дружби Ейсуке Морі. Про це повідомили у прес-службі Кабміну.

Як зазначається, представники парламенту Японії заявили про тверду підтримку незалежності та територіальної цілісності України.

Крім того, члени японської делегації висловили готовність до подальшої активної допомоги реформаторських зусиль в Україні та поглиблення двостороннього співробітництва, зокрема, у сфері економіки та післяаварійного реагування на надзвичайні ситуації на атомних електростанціях.

Яценюк подякував японським представникам за солідарність з Україною в час виняткових випробувань внаслідок російської агресії проти незалежності та територіальної цілісності України.

Учасники зустрічі відзначили спільність позицій України та Японії про неприпустимість зміни кордонів, порушення територіальної цілісності країн і основних принципів міжнародного права, наголосивши на важливості зміцнення міжнародної безпеки.

Окремо під час зустрічі сторони обговорили комплекс питань, пов'язаних із протидією російській агресії. Крім того, відбувся обмін думками щодо шляхів реформування Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час зустрічі із Президентом України Петром Порошенком 28 вересня в Нью-Йорку в ході Генеральної асамблеї ООН повідомив, що Японія не визнаватиме результатів "місцевих виборів" у так званих "Донецькій/Луганській народних республіках" (ДНР/ЛНР), якщо вони відбудуться.