ua en ru

У Японії через наближення тайфуну можуть евакуювати 50 тис. людей

У Японії через наближення тайфуну можуть евакуювати 50 тис. людей Фото: тайфун "Нангка"

Очікується, що тайфун досягне узбережжя країни вже сьогодні ввечері

Близько 50 тисяч людей на південному заході Японії отримали рекомендації про евакуацію у зв'язку з наближенням тайфуну "Нангка". Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на телеканал NHK.

Так, за даними телеканалу, евакуація зачіпає жителів низки населених пунктів у префектурах Коті і Токусіма, розташованих на острові Сікоку. Саме він прийме на себе головний удар стихії. За прогнозами синоптиків, там за добу може випасти до 80 см опадів.

Разом з тим, згідно з даними Головного метеорологічного агентства, тиск у центрі тайфуну складає 980 гектопаскалей, а швидкість вітру - 30 метрів в секунду, а при поривах доходить до 40 метрів в секунду.

Через сильний вітер та зливи багато аеропортів країни ухвалили рішення скасувати більше 150 внутрішніх рейсів. Головним чином ці зміни стосуються авіасполучення з островом Сікоку.

Очікується, що тайфун "Нангка" досягне узбережжя Японії вже сьогодні ввечері - зараз він рухається з півдня зі швидкістю близько 20 км на годину.

Нагадаємо, на російський Далекий Схід обрушився тайфун "Чан-Хом", який до того вирував у Японії, Китаї та Південній Кореї.