ua en ru

У Японії на енергоблок АЕС "Такахама" впав будівельний кран

У Японії на енергоблок АЕС "Такахама" впав будівельний кран Фото: другий енергоблок АЕС "Такахама" після падіння крану

Витоку радіації і постраждалих немає

У Японії будівельний кран упав на другий енергоблок АЕС "Такахама" і басейн із відпрацьованим ядерним паливом. Витоку радіації і постраждалих немає, повідомляє агентство Kyodo.

Зазначено, що будівельний кран, який використовується в ремонтних роботах на станції, упав від сильного вітру на ту частину другого енергоблоку, де розташовані допоміжні приміщення реактора і басейн із відпрацьованим ядерним паливом.

Довжина стріли крана становить 112 метрів. При падіння він пошкодив частину зовнішньої стіни і дах приміщення, в якому знаходиться басейн із використаним ядерним паливом. Однак при цьому всередину басейну жодні деталі і фрагменти не потрапили. У басейні на охолодженні знаходяться 259 збірок палива з реактора.

Повідомляється, що першому і другому реакторам АЕС більше 40 років, влітку 2016 року державний регулятор із атомної енергії Японії визнав можливим продовження їхньої роботи за умови реконструкції та дотримання нових стандартів безпеки. Будівельні роботи мають закінчитися в 2020 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Южно-Українській атомній електростанції сталося аварійне відключення енергоблоку №3.