ua en ru

У понеділок набули чинності нові мита США та КНР на товари один одного

У понеділок набули чинності нові мита США та КНР на товари один одного Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Поки що ставка нових ввізних мит США на китайські товари сягатиме 10%, а вже з 1 січня 2019 року - 25%

У понеділок набули чинності нові ввізні мита Сполучених Штатів Америки та Китаю на товари один одного. Про це повідомляє видання DW.

Зокрема, нові 10-відсоткові ставки запровадженого США ввізного мита стосуватимуться китайських товарів на суму 200 мільярдів доларів, а Китай у відповідь обкладає митами товари зі Штатів на 60 мільярдів доларів.

Додамо, що поки що ставка нових ввізних мит США на китайські товари сягатиме 10 відсотків, а вже з 1 січня 2019 року вона сягне 25 відсотків.

Видання підкреслює, що разом з накладеними раніше митними зборами на вироблені у Китаї товари на суму 50 мільярдів доларів тепер США обкладають митом фактично половину імпорту з КНР. Вказано, що винятком під час нинішнього розширення переліку ввезених з КНР товарів, що підпадають під дію мит, стали Smart Watches від Apple, прилади з Bleutooth, а також стільці та сидіння для немовлят.

Також вказано, що загалом під дію китайських мит у розмірі 5-10 відсотків підпадатимуть тисячі найменувань американських товарів.

Нагадаємо, у доповіді про торгівельно-економічні відносини з США Китай звинуватив Сполучені Штати у створенні загрози системі вільної торгівлі.

Як писало РБК-Україна раніше, Китай викликав посла США в Пекіні для вручення офіційної ноти протесту після рішення Вашингтона накласти санкції на китайську військову установу через закупівлю ракет і бойових літаків із Росії.