ua en ru

У понеділок Рада безпеки ООН проведе кризове засідання в зв'язку з ситуацією в Єрусалимі

У понеділок Рада безпеки ООН проведе кризове засідання в зв'язку з ситуацією в Єрусалимі Фото: Радбез ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Члени Радбезу ООН обговорять, "як і чим можна підтримати заклик до деескалації"

Швеція, Франція і Єгипет в суботу, 22 липня, ініціювали кризове засідання Ради Безпеки ООН, присвячене ситуації навколо Храмової гори в Єрусалимі. Про це повідомив представник Швеції в ООН Карл Скау, передає DW.

Кризове засідання відбудеться в понеділок, 24 липня.

За словами Скау, члени Радбезу ООН проведуть нараду про те, "як і чим можна підтримати заклик до деескалації".

Як повідомлялося раніше, конфлікт між палестинцями та ізраїльтянами навколо Храмової гори різко загострився 21 липня. В результаті за добу загинули, щонайменше, шість чоловік, при цьому сотні людей були поранені.

Приводом для протестів стали прийняті ізраїльською стороною заходи безпеки в районі Храмової гори і мечеті Аль-Акса в Єрусалимі.

Крім цього, палестинський лідер Махмуд Аббас оголосив про заморожування контактів з Ізраїлем на всіх рівнях. Аббас вважає, що установка ізраїльтянами металодетекторів на підходах до Храмовій горі здійснена за "надуманим приводом".

"Я оголошую про заморожування контактів з ізраїльською стороною на всіх рівнях до тих пір, поки ізраїльський уряд не скасує вжитих ним заходів проти мечеті Аль-Акса", - заявив Аббас.

Палестинський лідер також пообіцяв виділити для підтримки палестинців, які проживають в Східному Єрусалимі, 55 млн доларів і закликав співвітчизників жертвувати гроші на ці цілі.

Нагадаємо, біля входів на Храмову гору встановлюють металошукачі.