ua en ru

Помічник віце-прем'єра РФ заперечує свою причетність до перехоплення розмови Нуланд

Помічник віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна Дмитро Лоскутов виступив із запереченням причетність Росії до перехоплення і витоку розмови американських дипломатів Вікторії Нуланд і Джеффрі Пайєтта.

Помічник віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна Дмитро Лоскутов виступив із запереченням причетність Росії до перехоплення і витоку розмови американських дипломатів Вікторії Нуланд і Джеффрі Пайєтта. Про це він повідомив агентству Associated Press.

За словами Лоскутова, він "просто переглядав сторінки на сайтах соціальних мереж, де виявив запис, на яку потім просто дав посилання в Twitter". При цьому як пояснив сам Лоскутов, рішення опублікувати запис ніяк не пов'язано з його роботою в уряді Росії.

Слід зазначити, що представники США раніше висловили підозри в можливій причетності Росії до публікації запису. Таку точку зору висловив, зокрема, прес-секретар Білого Дому Джей Карні. Прес-секретар Госдепармамента Джен Псакі назвала публікацію дзвінка "нової ницістю з боку російської розвідки". Сама Нуланд заявила, що прослуховування дзвінка є "вражаючим проявом роботи розвідки".

Нагадаємо, 6 лютого в Інтернеті з'явився запис розмови Нуланд і Пайетта, де вони обговорюють склад майбутнього уряду України з можливою участю в ньому лідерів української опозиції. В ході розмови Нуланд також образливо відгукнувся про Євросоюзі.

ЄС від коментарів по дзвінку відмовився. За словами голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, "ЄС не буде коментувати зроблені в приватній розмові висловлювання з принципу". "Прослухані приватні розмови - це не той інструмент, яким ми збираємося допомагати Україні", - заявив глава Єврокомісії. Прес-секретар федерального канцлера ФРН Ангели Меркель Крістіана Віртц назвала висловлювання Нуланд "абсолютно неприйнятними" і заявила, що, на думку ФРН, глава європейської дипломатії Кетрін Ештон "чудово виконує свою роботу".