ua en ru

Помічник держсекретаря США заявив, що Україна залишається пріоритетом у зовнішній політиці Штатів

Помічник держсекретаря США заявив, що Україна залишається пріоритетом у зовнішній політиці Штатів Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

Найближчим часом Аарон Мітчел планує відвідати Україну

Україна залишається пріоритетом у зовнішній політиці США. Про це заявив помічник Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Аарон Мітчел під час зустрічі з міністром фінансів України Олександром Данилюком та послом України в США Валерієм Чалим 16 жовтня, повідомляє міністерство.

Мітчел також зазначив, що Україні необхідно створити Антикорупційний суд.

"Це одна з перших зустрічей А. Мітчела з початку його роботи в Державному департаменті, що підтверджує пріоритетність України серед 50 країн, за співробітництво з якими він відповідальний", - йдеться в повідомленні.

За словами Мітчела, свій перший закордонний візит в Україну він планує здійснити найближчим часом.

Також в українському Мінфіні повідомили, що в той же день Олександр Данилюк провів зустріч зі Спеціальним радником Президента США з питань глобальної економіки і фінансів Метью Хаарсейгером і міністром фінансів США Стівеном Мнучином.

Нагадаємо, член палати представників у Конгресі США Уїлл Херд заявив, що Сполучені Штати Америки швидко приймуть рішення про передачу летального зброї Україні.