ua en ru

Помічник держсекретаря США Мітчелл прибув до України

Помічник держсекретаря США Мітчелл прибув до України Фото: Уэсс Мітчелл і Володимир Гройсман (twitter.com/VGroysman)

Мітчелл обговорить з урядом України співпрацю з МВФ і протидію агресії РФ

Помічник держсекретаря США у справах Європи і Азії Уэсс Мітчелл прибув до України. Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в Twitter.

"Вітаю в будинку уряду помічника Держсекретаря США Уэсса Мітчелла. Це наша друга зустріч за останні місяці. На порядку денному найбільш актуальні для нас питання: подальше співробітництво з МВФ, протидія російській агресії, а також поглиблення наших торговельних зв'язків", - повідомив Гройсман.

Нагадаємо, перш ніж приїхати у Київ, Мітчелл 27 квітня вирушив до Брюсселя, де приєднався до держсекретаря США Майка Помпео, який керує участю США у нараді міністрів закордонних справ НАТО.

Крім того, запланована поїздка американського чиновника в Тбілісі, там він виступить з основною доповіддю на Форумі громадської дипломатії НАТО-Грузія і зустрінеться з високопоставленими урядовцями, а також з іншими політичними лідерами, представниками громадянського суспільства та Американської торговельної палати, щоб посилити підтримку США прагнення Грузії інтегруватися в євроатлантичні інститути.