ua en ru

Помічник генсека ООН має намір відвідати Львів, Харків та Сімферополь

Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович Помічник генсека ООН має намір відвідати Львів, Харків та Сімферополь.

Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович Помічник генсека ООН має намір відвідати Львів, Харків та Сімферополь. Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович прибув в Україну вчора ввечері для проведення попередньої оцінки ситуації з правами людини в зв'язку з подіями в країні з листопада 2013 року", - повідомив прес-секретар Управління ООН з прав людини на брифінгу в Нью-Йорку.

В ході восьмиденною поїздки Шимонович планує зустрітися з представниками влади в Києві, Львові, Харкові та Сімферополі. У нього заплановані зустрічі з омбудсменом і представниками громадянського суспільства в центрі і в регіонах.

Представник ООН зв'яжеться також з регіональними організаціями, які активно працюють в Києві, особливо з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), її офісом з демократичних інститутів і прав людини, і з Радою Європи.

В ООН відзначили, що Шимонович "буде прагнути виявити існуючі і потенційні проблеми в галузі прав людини і домагатися захисту прав людини, включаючи права меншин, а також відповідальності за нещодавні порушення прав людини".

Після завершення візиту в Україну Шимонович представить верховному комісару ООН з прав людини доповідь з рекомендаціями щодо подальших дій. На 14 березня запланована зустріч Шимоновича з пресою.