ua en ru

Допомогу в лікуванні українських військових запропонували 11 країн-членів НАТО

Допомогу в лікуванні українських військових запропонували 11 країн-членів НАТО Фото: українським військовим обіцяють зарубіжну меддопомогу

Реабілітацію за кордоном пройшли 108 військовослужбовців ЗСУ

Допомогу в лікуванні українських військових запропонували 11 країн-членів НАТО. Про це сьогодні в ході брифінгу заявила начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день на лікуванні та контролі в закладах охорони здоров'я Міноборони знаходяться 164 військовослужбовців ЗСУ, а також 3 військовослужбовців інших військових формувань, які були поранені в ході АТО", - заявила Гаврилюк.

Також, за її словами, військовослужбовці ЗСУ проходять лікування за кордоном.

"Так, 40 військовослужбовців ЗСУ зараз перебувають за кордоном і проходять лікування. З них 18 військовослужбовців знаходяться в Німеччині, 10 - у Румунії, інші - в таких країнах, як Велика Британія, Польща, Греція, Ізраїль та Австрія", - повідомила Гаврилюк.

"Загалом, на даний момент, допомога в лікуванні українських військовослужбовців запропонували 11 держав - членів НАТО, а також Австрія та Ізраїль. "Обробляється питання про направлення на лікування поранених військовослужбовців ЗСУ до Чехії, Угорщини, Словенії, Франції, Болгарії та інших країн. Загалом реабілітацію за кордоном пройшли 108 військовослужбовців ЗСУ", - розповіла спікер.

Станом на середину березня, на лікуванні за кордоном перебували 27 українських військовослужбовців.

Раніше також повідомлялося, що в Литві щорічно зможуть лікуватися до 100 українських військових або цивільних осіб.