ua en ru

Полторак звільнив 6 високопосадовців Міноборони у зв'язку з люстрацією

Полторак звільнив 6 високопосадовців Міноборони у зв'язку з люстрацією
Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення про звільнення з посад 5 високопосадових осіб із числа військовослужбовців та 1 державного службовця на виконання закону "Про очищення влади"

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення про звільнення з посад 5 високопосадових осіб із числа військовослужбовців та 1 державного службовця на виконання закону "Про очищення влади". Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"На виконання закону України "Про очищення влади", у Міністерстві оборони України проведено вивчення особових справ військовослужбовців та працівників Збройних сил України на предмет відповідності зазначених в особових справах даних критеріям, визначеним цим нормативно-правовим актом. За результатами вивчення, міністром оборони України прийнято рішення щодо звільнення з посад п'ятьох високопосадових осіб із числа військовослужбовців та одного державного службовця", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інші заходи щодо реалізації вимог закону здійснюватимуться відповідно до порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами 3 і 4 ст.1 закону України "Про очищення влади", затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 № 563, у терміни, визначені Планом проведення перевірок відповідно до закону України "Про очищення влади", затвердженим постановою Кабінету міністрів України від 16 2014 № 1025-р.

Нагадаємо, в Україні 16 жовтня 2014 р. набрав чинності закон № 1682-VII "Про очищення влади" (про люстрацію).

Даний закон передбачає норму, згідно з якою особи, які займали керівні посади в час президентства Віктора Януковича і перебували на цих посадах протягом 1 року, повинні бути звільнені з займаних посад протягом 10 днів після набрання чинності цього закону.