ua en ru

Полторак розповів, в яку суму обходиться утримання одного українського солдата

Полторак розповів, в яку суму обходиться утримання одного українського солдата Фото: Степан Полторак (twitter.com/DefenceUA)

На утримання одного солдата цього року передбачено 12 тис. доларів

Утримання одного солдата української армії обходиться в 12 тис. доларів на рік. Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив міністр оборони Степан Полторак.

За словами Полторака, утримання солдата в США коштує 510 тис. доларів на рік, Британії - 250 тис. фунтів стерлінгів, Німеччині - 220 тис. доларів, Польщі - 100 тис. доларів, Росії - 83 тис. доларів, Литві - 80 тис. доларів.

"А скільки коштує наш солдат? Минулого року 8 тисяч доларів, цього - 12 тисяч доларів. Я не можу за 12 тис. зробити більше, ніж можна зробити за 510 тисяч", - відповів Полторак на питання, пов'язане зі скандалом навколо умов проживання військових на полігоні "Широкий лан" у Миколаївській області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на полігоні "Широкий лан" планується ввести в експлуатацію табірне містечко восени 2018 року. На сьогодні побудовано вже 11 казарм. Загальна готовність проекту становить 35%.