ua en ru

Полторак розраховує, що мінімальна зарплата військових складатиме 7 тис. грн

Полторак розраховує, що мінімальна зарплата військових складатиме 7 тис. грн Фото: Степан Полторак

Необхідності проведення мобілізації наразі немає

Міністр оборони України Степан Полторак сподівається, що мінімальна зарплата військових складатиме 7 тис. грн. Про це у суботу, 19 вересня, під час візиту до Львова повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає місцеве видання ZIK.

Зокрема, Полторак повідомив, що враховуючи стабільну ситуацію, необхідності проведення мобілізації просто немає. Тому в залежності від того, як далі просуватимуться перемовини з врегулювання ситуації на Донбасі, буде прийнято рішення, чи проводити чергову хвилю мобілізації, чи планувати іншу роботу.

"Під іншою роботою я маю на увазі і сподіваюсь на те, що у новому бюджеті буде передбачена достатня кількість грошей для того, аби значно підвищити заробітну платню військовослужбовцям. Це дасть можливість призвати дуже багато добровольців, які самі підуть в армію", - заявив Полторак.

Повідомляється, що очільник оборонного відомства висловив сподівання, що мінімальна заробітна плата, яку отримуватиме контрактник першого року служби, буде близько 7 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця року ЗСУ отримають 10 бронеавтомобілів "Дозор-Б".