ua en ru

Полторак запропонував залучити більше британських інструкторів для підготовки української армії

Полторак запропонував залучити більше британських інструкторів для підготовки української армії Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Полторак відзначив високий рівень співпраці між Україною та Великобританією у військовій сфері

Міністр оборони України Степан Полторак під час зустрічі з міністром Збройних сил Великобританії Марком Ланкастером запропонував залучити британських інструкторів для підготовки підрозділів, штабів та органів військового управління Збройних сил України, передає прес-служба Міноборони України.

"Міністр оборони України відзначив високий рівень співпраці між Україною та Великобританією у військовій сфері та назвав одним із можливих шляхів її розширення залучення британських інструкторів до підготовки підрозділів, штабів та органів військового управління Збройних сил України", - говориться в повідомленні.

Полторак додав, що останні зміни у діяльності українського оборонного відомства стали можливими, зокрема, завдяки допомозі з боку радників від Великобританії. Він високо оцінив рівень підготовки українських військових британськими інструкторами в рамках тренувальної програми "Орбітал".

Нагадаємо, у липні Полторак провів зустріч з командувачем військ США в Європі Беном Ходжесом, в ході якої заявив про необхідність збільшення кількості українських полігонів для навчань з інструкторами НАТО.