ua en ru

Полторак пропонує передати частину підприємств Міноборони у сферу управління МЕРТ 

Полторак пропонує передати частину підприємств Міноборони у сферу управління МЕРТ  Фото: Степан Полторак (flickr.com/secdef)

У Міністерстві оборони знаходиться 118 державних підприємств

Частина підприємств, які наразі перебувають у сфері управління Міністерства оборони, мають бути передані на баланс Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Про це сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони заявив міністр оборони Степан Полторак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні у Міністерстві оборони знаходиться 118 державних підприємств, які були створені в різні роки. На мою думку, особливо ті, які виконують не властиві функції Міністерства оборони, їх треба передати Міністерству економіки", - заявив Полторак.

За його словами, у сфері управління відомства мають залишитися тільки ті підприємства, які пов'язані з оборонною діяльністю.

Полторак зазначив, що частина підприємств були введені у штучне банкрутство, однак у міністерстві здійснюють низку заходів для того, щоб його припинити. Зі слів міністра, у 2017 році до нормальної роботи повернули більше десяти таких підприємств.

Нагадаємо, раніше Полторак повідомляв, що Міністерство оборони України протягом 2017 року закупило та модернізувало військової техніки на 7 млрд гривень.