ua en ru

Полторак підписав наказ про демобілізацію військових строкової служби

Полторак підписав наказ про демобілізацію військових строкової служби Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Зі строкової служби будуть звільнені військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак підписав наказ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначено, що міністр підписав наказ № 484 від 19 вересня 2017 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби в жовтні-грудні 2017 року".

Документ підписано відповідно до указу президента України від 24 лютого 2017 року № 44/2017 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2017 році".

Згідно з наказом, зі строкової служби будуть звільнені військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни, зокрема, військовослужбовці строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр - у жовтні-листопаді 2017, інші військовослужбовці строкової служби - у жовтні-грудні 2017 року.

Згідно з документом, командувачам видів збройних сил України, командувачу ВДВ, військ оперативних командувань, керівникам структурних підрозділів МО України та Генерального штабу ЗС України, начальник Головного управління оперативного забезпечення Тилу ЗС України, командирам військових частин безпосереднього підпорядкування, керівникам установ та організацій дано вказівку забезпечити організоване звільнення в запас військовослужбовців, які відслужили встановлені терміни строкової служби, а також підтримання військової дисципліни, дотримання статутних взаємовідносин між військовослужбовцями

Нагадаємо, раніше Полторак заявив про пріоритет зміни системи підготовки офіцерів.