ua en ru

Полторак: необхідно швидше вирішити питання розміщення штабу ВМС України

Полторак: необхідно швидше вирішити питання розміщення штабу ВМС України Фото: Степан Полторак

Вже більше року ця проблема залишається невирішеною

Міністр оборони України Степан Полторак заявив про необхідність в найкоротші терміни вирішити питання розміщення штабу Військово-морських сил (ВМС) України. Про це він заявив під час візиту в Одеську область, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Для повноцінного функціонування штаб ВМС повинен мати постійне місце дислокації. Оскільки вже більше року ця проблема не вирішена, повинні в найкоротші терміни вирішити питання розміщення штабу ВМС", - заявив міністр оборони.

В ході візиту в Одеську область Полторак обговорив варіанти розміщення штабу ВМС цю проблему з головою Одеської обласної державної адміністрації Михайлом Саакашвілі.

Міністр оглянув будівлю колишнього аеромобільного факультету Військової академії. Зазначається, що переміщення штабу ВМС в дану споруду можливо за умови капітального ремонту і реконструкції будівлі. Однак, міністр зазначив, що розглядаються й інші варіанти.

Зазначимо, штаб, який був передислокований з окупованого Криму в Одесу, з того часу дислокується на території оперативного командування "Південь".

Нагадаємо, Саакашвілі пропонував віддати під будівлю штабу ВМС Будинок профспілок на Куликовому полі в Одесі.