ua en ru

Полторак назвав пріоритети у реформуванні ЗСУ

Полторак назвав пріоритети у реформуванні ЗСУ Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Міністр виділив п'ять основних завдань

На сьогоднішній день є п'ять основних завдань, на яких необхідно зосередитися для реформування Збройних сил України (ВСУ). Про це в інтерв'ю виданню "Тверезий погляд" розповів міністр оборони України Степан Полторак.

"Перш за все, це реалізація продуманої кадрової політики. Для цього вже збільшено грошове утримання військовослужбовців, особливо тих, які виконують завдання в районі проведення АТО. Роботу в цьому напрямку ми плануємо продовжувати і далі. Також прийнято рішення про збільшення фінансування будівництва житла. Направлено додаткове фінансування для поліпшення системи добору і підготовки сержантського складу", - сказав Полторак.

Другим пріоритетним завданням, за словами міністра, є забезпечення збалансованого підходу у використанні фінансових і матеріальних ресурсів. Крім того, основні зусилля зараз спрямовані на вступ України в НАТО.

"Серед першочергових завдань, які необхідно реалізувати в досить короткі терміни, є забезпечення Збройних сил необхідним озброєнням, військовою і спеціальною технікою. І, звичайно, потрібно продовжувати розвивати і вдосконалювати оборонну інфраструктуру. Тому, згідно з перспективним планом, у кожній бригаді буде побудовано гуртожитки для контрактників. Крім того, триває облаштування навчальних центрів, полігонів та інших військових об'єктів", - розповів глава Міноборони.

Як зазначив Полторак, подальше зміцнення обороноздатності України можливе лише за умови впровадження радикальних змін.

Нагадаємо, раніше Степан Полторак заявив про зростанні потенціалу та вогневої можливості української армії.