ua en ru

Полторак: з початку року до ЗСУ прийшли 18 тис. контрактників

Полторак: з початку року до ЗСУ прийшли 18 тис. контрактників Фото: Полторак повідомив, що з початку року до ЗСУ прийшли 18 тис. контрактників

До кінця квітня очікується завершення демобілізації військових четвертої хвилі мобілізації

В Збройні сили України з початку 2016 року прийшли 18 тисяч контрактників. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час засідання Кабінету міністрів України в середу, 30 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"З початку року ми набрали 18 тисяч контрактників, в той час, як в тому році в ЗСУ приходило 200-300 чоловік в місяць. Кількість людей, потік не зменшується. Це близько 7 тисяч в місяць. Перевага віддається тим, хто має бойовий досвід",- сказав Полторак.


Степан Полторак повідомив, що до кінця квітня очікується завершення демобілізації.

"45 тисяч військовослужбовців, які відслужили, з них 42 тисячі військовослужбовці ЗСУ та 3 тисячі - службовці інших військових формувань. На цю хвилину ми вже звільнили 6 тисяч військовослужбовців і за перші 10 днів ми плануємо звільнити 18 тисяч військовослужбовців",- сказав він.

При цьому він додав, що по завершенню проходження військової служби військові будуть забезпечені необхідною грошовою допомогою та відповідними виплатами.

Нагадаємо, 25 березня президент України Петро Порошенко підписав Указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації.