ua en ru

В Полтавській області зафіксовано випадок АЧС

В Полтавській області зафіксовано випадок АЧС Фото: спалах африканської чуми свиней зафіксовано в Полтавській області

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС

В Полтавській області зафіксовано випадок африканської чуми свиней, в домогосподарстві зареєстровано захворювання та загибель свиней. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області 21.08.2016 в домогосподарстві громадянина, який проживає в с. Литвяки Лубенського району Полтавської області, зареєстровано захворювання та загибель свиней", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, при дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС).

"З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лубенській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також зазначають, що за попередньою інформацією в домогосподарствах населення с. Литвяки утримується близько 100 голів свиней. В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що випадок АЧС був зафіксований у Сумській області.