ua en ru

У Полтавській області сталася бійка між поліцією та радикалами

У Полтавській області сталася бійка між поліцією та радикалами Фото: пікет (скріншот з відео)

Інцидент трапився зранку 16 грудня

У Полтавській області сталася бійка між поліцією і "Національним корпусом". Про це повідомляє місцеве видання "Кременчуцька газета".

Інцидент трапився зранку 16 грудня.

О 9:30 ранку активісти Національного корпусу в Кременчуці прийшли пікетувати кафе "Метрополь" в знак протесту проти забудови скверу.

"Зараз депутати хочуть це кафе узаконити. Ми проти і висловлюємо свій протест", - прокоментував один з активістів.

Кілька десятків активістів, в основному в масках, спробували змалювати фасад будівлі і наклеїти на нього плакати. Поліція протидіяла цьому і заявила, що такі дії є незаконними.

Спочатку акція проходила практично без сутичок, але активісти палили фаєри і провокували патрульних, лунали погрози і нецензурна лексика. При спробі затримання одного з них зав'язалася бійка.

Нагадаємо, сьогодні, 16 грудня під будинком колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького невідомі підпалили шини. На стінах будинку залишили написи з вимогою взяти екс-міністра під арешт.

Як відомо, Едуарда Ставицького, який обіймав посаду міністра енергетика та вугільної промисловості України з грудня 2012 по лютий 2014 року, підозрюють у причетності до незаконного виведення з державної власності резиденції "Межигір’я", в якій проживав колишній президент Янукович.