ua en ru

У Полтавській області відкривається Сорочинський ярмарок

У Полтавській області відкривається Сорочинський ярмарок Фото: Сорочинський ярмарок

Вхід на ярмарок вільний

У селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області з 18 по 23 серпня 2015 р. проводитиметься традиційний щорічний Національний Сорочинський ярмарок і фестиваль народної творчості на Національному Сорочинському ярмарку.

Урочисте відкриття заходу розпочнеться вже сьогодні о 11:00 за участю пісенно-танцювального ансамблю "Полтава", тріо "Вишиванка" Полтавської обласної філармонії та фольклорних колективів України. Також очікується флешмоб "Єднаємось, друзі" і хвилина мовчання в пам'ять про загиблих героїв АТО і "Небесної сотні".

У програмі Сорочинського ярмарку-2015 р. виступи безлічі фольклорних музичних і танцювальних колективів, у тому числі аматорських, з різних куточків Полтавщини та інших регіонів України. Крім того, у програмі виступи ансамблів національних меншин Полтавської області.

Також на гостей чекають знамениті обрядові дійства "Ярмаркові вечорниці" та "Українське весілля", а 19 серпня у Великих Сорочинцях відсвяткують свято Спаса, з традиційним освяченням яблук та меду.

В рамках Сорочинського ярмарку-2015 р. будуть показуватися театралізовані вистави за мотивами оповідань Миколи Гоголя, а також фестиваль гумору, присвячений великому письменнику.

Крім того, у програмі виступи популярних музичних колективів Dzidzio (ввечері 18 серпня) і "Друга ріка" (ввечері 22 серпня на заключному концерті).

Також 22 серпня вперше на Сорочинському ярмарку пройдуть "Богатирські ігри" за участю найсильніших козаків України.

Нововведенням цьогорічного ярмарку є численні майстер-класи: з української гопаку, приготування національних страв, виготовлення ляльки-мотанки, оберегів, жіночих прикрас, писанок, аквагримом, виготовленню дерев'яного посуду, кераміки, виробів із сіна, ліплення свічок, фігур з сіна, іграшок з скла і повітряних кульок, лозоплетіння, виготовлення гончарних виробів, штучних квітів, українських віночків та багато чому іншому.

Завершиться Сорочинський ярмарок в неділю, 23 серпня, врученням нагород, подарунків та подяк, а також виступом народних хореографічних колективів.

Вхід на ярмарок вільний.

Відзначимо, Сорочинський ярмарок щорічно проводиться в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. У XIX ст. була однією з багатьох ярмарків в Україні, однак придбала популярність після виходу повісті українського письменника-уроженца даного села Миколи Гоголя "Сорочинський ярмарок". Відроджена в 60-х роках XX століття. В даний час заходу присвоєно статус "Національного Сорочинського ярмарку".