ua en ru

Полтавський ГЗК інвестував в природоохоронною сотні мільйонів гривень і дотримується всіх екологічні стандарти держави

У зв'язку з появою у деяких засобах масової інформації недостовірними повідомленнями, керівництво ВАТ «Полтавський ГЗК» офіційно заявляє про повну відповідність виробництва екологічним нормам і вимогам державних контролюючих служб дотримання екологічного законодавства. Більше 20 років, будучи найбільшим експортером залізорудної сировини з України та СНД, Полтавський ГЗК, як частина міжнародної компанії Ferrexpo, дотримується найвищі вимоги до екологічної безпеки, що є необхідною умовою багаторічних відносин компанії з першокласними глобальними клієнтами. З 2006 по 2010 р. наднормативних викидів на ПГЗК державними контролюючими службами дотримання екологічного законодавства не зафіксовано.
У період з 2006 р. по 2011 р. ПГЗК інвестував в екологічні програми та природоохоронну інфраструктуру понад 275 млн грн. Тільки за 2006-2010 рр прямі витрати ПГЗК на охорону навколишнього середовища склали 199,731 млн грн. Непрямі витрати на поліпшення навколишнього середовища склали понад 1 млрд грн.
Постійний контроль за дотриманням нормативів викидів газів і пилу на підприємстві здійснює державна екологічна інспекція в Полтавській області. Фактів наднормативних викидів в 2011 р. не зареєстровано. З метою забезпечення екологічної безпеки ВАТ «Полтавський ГЗК» прийняв і реалізує в 2011 р. програму з модернізації систем очищення повітря, води, пилу та іншим заходам, покликаним знизити навантаження на навколишнє середовище на загальну суму 76,641 млн грн.
Зарплата працівникам підприємства постійно виплачується своєчасно - два рази на місяць, і це було відзначено на конференції з підбиття підсумків виконання «Колективного договору» за перше півріччя 2011 р.
За даними Мінпромполітики, ПГЗК є одним з лідерів серед українських гірничо-металургійних підприємств за таким показником, як рівень заробітної плати. М.Комсомольськ, де розташоване підприємство, займає одне з перших місць в Україні за рівнем доходів на душу населення, а ПГЗК є одним з найбільших платників податків області та регіону.
Інвестиції в природоохоронну інфраструктуру та екологічні програми обумовлені корпоративними стандартами компанії та прийнятої на себе високою соціальною відповідальністю, відповідними кращій практиці глобальних гірничо-рудних компаній.