ua en ru

У Полтаві облили фарбою пам'ятник Мазепі, який в травні відкрив Порошенко

У Полтаві облили фарбою пам'ятник Мазепі, який в травні відкрив Порошенко Фото: пам'ятник Мазепі у Полтаві облили фарбою

На місці події працює слідчо-оперативна група поліції

У Полтаві сьогодні, 2 червня 2016 року, облили фарбою пам'ятник Іванові Мазепі, який в травні відкрив президент України Петро Порошенко. Про це йдеться у повідомленні місцевого видання 0532.

"Памятник Мазепі облили жовтою фарбою. Провокації у Полтаві тривають. Патрульні машини проїхали до Собору і назад, нічого підозрілого не помітили", - йдеться у повідомленні.


Як повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Полтавській області, 2 червня, близько 2:30 до Полтавського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця. Чоловік розповів, що під час прогулянки він побачив сліди фарби на пам’ятнику Мазепі. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції.

 пам'ятник Мазепі в Полтаві облили фарбою

Фото: пам'ятник Мазепі в Полтаві облили фарбою

"Вирішується питання внесення щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 4 травня, приблизно о 3 годині ночі, спробували підірвати пам'ятник Івану Мазепі у Полтаві.