ua en ru

Польський Сейм відмовився відправити Сікорського у відставку

Польський Сейм відмовився відправити Сікорського у відставку Джерело фото:flickr.com/Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Poland
Польський Сейм 7 листопада залишив на своїй посаді маршала (спікера) парламенту Радослава Сікорського.

Польський Сейм 7 листопада залишив на своїй посаді маршала (спікера) парламенту Радослава Сікорського. За його відставку проголосувало лише 146 депутатів польського парламенту, проти - 240, повідомляє "Польське радіо".

З ініціативою оголосити вотум недовіри Сікорському виступила опозиційна партія Право і справедливість. Її діячі пропонували, аби Сікорського у кріслі спікера замінив позафракційний депутат Анджей Смірнов.

Приводом для внеску про відкликання Сікорського з публічної посади стала публікація його розмови з американським журналом Politico. У публікації журналіста Бена Джуди наведені висловлювання Сікорського, що кілька років тому Президент Росії Володимир Путін пропонував екс-прем'єру Польщі Дональду Туску поділити Україну. Сікорський, який до недавнього часу займав посаду міністра закордонних справ Польщі, спочатку підтвердив автентичність своїх слів та сказав, що вони були надінтерпретовані, проте пізніше визнав, що не був свідком розмови, а лише чув якісь чутки на цю тему.