ua en ru

У Польщі звільнили віце-міністра закордонних справ

У Польщі звільнили віце-міністра закордонних справ Фото: Ян Дзєдзічак (dzieje.pl)

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький звільнив віце-міністра закордонних справ Яна Дзєдзічака

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Польщі звільнили віце-міністра закордонних справ Яна Дзєдзічака. За словами речника МЗС Польщі Артура Ломпарта, звільнення пов'язане з реформою в дипломатичному відомстві країни, передає "Польське радіо".

Відомо, що віце-міністра МЗС звільнив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький. Звільнення відбулося на прохання міністра закордонних справ Яцека Чапутовича.

Речник МЗС Польщі також зазначив, додав, що зміна пов’язана з реформою, яку проводять у відомстві польської дипломатії з тих пір, як міністром закордонних справ став Яцек Чапутович.

Міністр звернувся із клопотанням до прем’єра Польщі у справі ліквідації однієї з двох посад заступника міністра, яку посідав Ян Дзєдзічак. Нині єдиним заступником міністра закордонних справ залишається Конрад Шиманський.

Водночас на вакантну посаду віце-міністра закордонних справ призначений Анджей Папєж, який у 2007-2010 роках був послом Польщі у Болгарії.

Нагадаємо, уряд Польщі до середини 2018 року планує представити комплексний проект нової міграційної політики. Згідно з документом, нова міграційна політика Польщі повинна адаптуватися до пріоритетів ринку праці, а також зосередитися на залученні трудових ресурсів з-за кордону.