ua en ru

Польща оскаржила рішення Єврокомісії щодо "Газпрому"

Польща оскаржила рішення Єврокомісії щодо "Газпрому" Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

Єврокомісія сім років вивчала ділові операції "Газпрому" в Європі, звинувачуючи російський концерн у перешкоджанні конкуренції і в завищенні цін на поставки газу в Східну Європу

Польська нафтогазова компанія PGNiG оскаржила рішення Єврокомісії в антимонопольній справі "Газпрому". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на польське агентство PAP.

Як повідомляє видання, Єврокомісія сім років вивчала ділові операції "Газпрому" в Європі, звинувачуючи російський концерн у перешкоджанні конкуренції і в завищенні цін на поставки газу в Східну Європу. "Газпром" заперечив звинувачення.

"PGNiG ступила на юридичний шлях проти Єврокомісії, оскарживши в суді ЄС її рішення по угоді з "Газпромом", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомлялося, Європейська комісія прийняла рішення і ряд зобов'язань, якими скасовується монополія російського" Газпрому" на газовому ринку Європи.

Наголошується, що ці зобов'язання є відповіддю на стурбованість Комісії з приводу конкуренції і роблять можливими вільні надходження газу за конкурентними цінами на газові ринки Центральної та Східної Європи.

Повідомляється, що ЄК також розробила спеціальну збірку правил для майбутніх операцій "Газпрому". Правилами компанію зобов'язали зробити кроки для подальшої інтеграції газових ринків у Європі та допомогти у створенні справжнього внутрішнього ринку енергії в регіоні. Крім того, це також є гарантією конкурентної ціни на газ для клієнтів "Газпрому" в Центральній та Східній Європі.