ua en ru

Польща не зафіксувала перебоїв з постачаннями газу з України

Польський газовий оператор, компанія Gaz-System SA не зафіксувала перебоїв з постачаннями газу з України.

Польський газовий оператор, компанія Gaz-System SA не зафіксувала перебоїв з постачаннями газу з України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Gaz-System SA.

"У зв'язку з вибухом на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород" в Україні оператор Gaz-System SA повідомляє, що інцидент ніяк не вплинув на постачання газу до Польщі", - наголошується в повідомленні.

Gaz-System SA заявляє, що отримує газ з України в точці Дроздовице на польсько-українському кордоні в кількостях, замовлених клієнтами.

При цьому Gaz-System як оператор національної газотранспортної системи Польщі підготував плани системи управління роботи в разі перебоїв з поставками газу з України.

Нагадаємо, у Полтавській обл. на магістральному газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", який йде від РФ через Україну до словацькому кордоні, 17 червня стався вибух, загорівся газ. Загоряння було погашено близько 17:00 17 червня. МВС і СБУ розглядають ключовою версією вибуху на "Уренгой-Помари-Ужгород" теракт. Державна служба з надзвичайних ситуацій України виявила ознаки впливу вибухових речовин на пошкодженій ділянці газопроводу.

У свою чергу "Газпром" вважає, що аварія сталася через зношеність трубопроводу.

Зазначимо також, що 16 червня Росія з-за боргу припинила поставки газу для України, проте продовжила його транзит для ЄС через територію України.