ua en ru

Польща застерігатиме ЄС від поспішних санкцій для влади України, - Туск

У Варшаві 22 січня пройшло засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні.

У Варшаві 22 січня пройшло засідання Ради національної безпеки щодо ситуації в Україні. Про це повідомляє Польське радіо.

Засідання ради з питань щодо України планувалося вже кілька днів, але у зв'язку з останніми подіями увага було зосереджена насамперед на тому, що відбувається на вулицях Києва. Головна тема засідання - обговорення стратегічних польських та європейських проблем у відносинах з Україною.

Рада закликала українську владу і опозицію до порозуміння та діалогу. Питання введення санкцій відносно представників влади не було порушене.

Президент Польщі Броніслав Коморовський не приховував занепокоєння з приводу жертв у Києві.

"Ми всі сприймаємо з великим занепокоєнням те, що в столиці України пролилася кров", - зазначив він.

Прем'єр-міністр Дональд Туск заявив, що переконуватиме європейських партнерів діяти розсудливо у питаннях, що стосуються ситуації в Україні.

"Ми будемо застерігати політиків і в Польщі, і в Європі від занадто поспішних і радикальних рішень, наприклад, щодо санкцій", - зазначає Туск.

Голова польського дипломатичного відомства Радослав Сікорський вважає, що в Києві переступили черговий бар'єр - сталося кровопролиття.

"Ми закликаємо обидві сторони зберігати стриманість, але першопричиною всього, що відбувається сьогодні, є те, що зійшли з європейського курсу", - сказав глава МЗС Польщі.

Сьогодні Сейм схвалить резолюцію, присвячену Україні.

Нагадаємо, 19 січня між мітингувальниками і співробітниками МВС на вулиці Грушевського сталися сутички. Вони продовжуються і досі.