ua en ru

Позитивне рішення МВФ усуне психологічний тиск на валютний ринок, - НБУ

Позитивне рішення МВФ усуне психологічний тиск на валютний ринок, - НБУ Фото: транш МВФ зменшить волатильність гривні

Нацбанк вважає, що виділення траншу зупинить волатильність гривні

Національний банк України вітає внесення питання співпраці України з Міжнародним валютним фондом до порядку денного засідання Ради директорів Фонду 14 вересня 2016. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

На думку НБУ, позитивне рішення фонду усуне психологічний тиск на валютний ринок і підтримає тенденцію до зменшення волатильності курсу гривні, перші ознаки якого спостерігаються протягом останніх днів.

"Програма розширеного фінансування МВФ є відображенням загального бачення реформ українськими державними відомствами і міжнародною організацією, і ми центробанк зробили все, щоб наблизити успішне завершення її другого перегляду, - підкреслив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб.

Він зазначив, що продовження співпраці з МВФ є не тільки джерелом збільшення міжнародних резервів країни, а перш за все запорукою проведення реформ, без яких українська економіка не зможе стати на шлях повернення до стійкого економічного зростання.

У той же час, заявив Сологуб, схвалення Радою директорів МВФ другого перегляду програми відкриє для України доступ до фінансування від інших міжнародних донорів і приватних - іноземних та вітчизняних інвесторів. Надходження коштів від них сприятливо позначиться на платіжному балансі і простимулює прискорення економічного зростання.

Нагадаємо, МВФ включив питання виділення траншу Україні до порядку денного засідання 14 вересня.