ua en ru

Майже половина кандидатів в прокурори САП провалили профтест, - Холодницький

Майже половина кандидатів в прокурори САП провалили профтест, - Холодницький Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Крім того, 38 осіб не з'явилися на тестування

Майже половина кандидатів в прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) провалили професійний тест. Про це заявив глава САП Назар Холодницький в Facebook.

"25 листопада відбувся перший етап конкурсу на заняття 7 вакантних посад прокурорів САП, а саме - тестування на знання законодавства (професійний тест)", - заявив Холодницький.

За його словами, за ходом тестування спостерігали члени конкурсної комісії, а також фахівці міжнародних організацій EUACI (European Union Anti-Corruption Initiative) і EUAM (European Union Advisory Mission).

Так, з 231 кандидата, який проходив тестування, 129 (56%) набрали прохідні 80 і більше балів і допущені до наступного етапу. 102 (44%) кандидати необхідний мінімум не набрали і припиняють участь у конкурсі.

"З різних причин 38 осіб не з'явилися на тестування. За їхньою заявою та за наявності документів, що підтверджують поважність причин неявки, вони зможуть пройти тестування на знання законодавства 29 листопада в 10:00 в приміщенні Національної академії прокуратури України", - додав Холодницький.

Зазначається, що твердження рейтингового списку кандидатів і визначення дати другого етапу тестування загальних здібностей (General Skills) відбудеться на засіданні конкурсної комісії, яке відбудеться о 16:00 30 листопада.

"Подивитися засідання можна в режимі реального часу і в запису на офіційному відеоканалі Генеральної прокуратури України та каналі YouTube", - резюмував Холодницький.

25 листопада відбувся перший етап конкурсу на зайняття 7 вакантних посад прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прок...

Опубліковано Назаром Холодницьким 27 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву глави САП, що Генеральна прокуратура України планує скоротити кількість посад у САП на 10%.