ua en ru

Медична реформа в Україні: для повної реалізації знадобиться 3 роки, - МОЗ

Медична реформа в Україні: для повної реалізації знадобиться 3 роки, - МОЗ Фото: МОЗ (РБК-Україна)

МОЗ планує повністю розгорнути медичну реформу за три роки

Для повної реалізації медичної реформи в Україні знадобиться 3 роки. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк в ефірі програми "Лівий берег з Сонею Кошкіною" на 24 каналі.

Так, Ковтонюк зазначив, що медична реформа - не є швидким процесом і, у випадку, якщо Верховна Рада України її підтримає, то медична реформа в Україні розпочнеться 1 січня 2018 року, а її повна реалізація займе три роки.

"Ми запланували повністю розгорнути медичну реформу за три роки. Тобто у повному обсязі реформа запрацює у 2020 році", - повідомив Ковтонюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 червня 2017 року Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів".

За основу документ після ряду невдалих голосувань підтримали 227 депутатів Ради. Документом планується створити ефективний механізм фінансування надання медичних послуг і лікарських засобів за рахунок бюджетних коштів для забезпечення збереження та відновлення здоров’я населення України. Обсяг медичних послуг та лікарських засобів, вартість яких покривається державними гарантіями та ступінь покриття, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті.