ua en ru

Повністю лояльних депутатів немає ні в однієї фракції в Раді, - дослідження

Повністю лояльних депутатів немає ні в однієї фракції в Раді, - дослідження Фото: Верховна Рада України

Найменш лояльними є депутати "Блоку Петра Порошенка"

Повністю лояльних депутатів, які на всі 100% підтримують лінію фракції, немає ні в одній фракції Верховної Ради України. Про це свідчать результати дослідження, здійсненого за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Для дослідження використовували дані з порталу відкритих даних Верховної Ради України, грунтуючись на всіх результатах голосувань в Раді в період з 27 квітня 2014 року по 15 липня 2016 року.

Наголошується, що показником лояльності депутатів є кількість голосувань, коли позиція депутата збігається з позицією більшості членів фракції. Так лояльність кожного депутату варіюється від 100% до 0%.

Дослідження показало, що повністю лояльних депутатів (на рівні 100%) не має жодна фракція.

Однак для фракції важливо наявність критичної маси, яка забезпечує фракції єдину позицію під час голосування.

Згідно з результатами дослідження найменш лояльними є депутати "Блоку Петра Порошенко", середній рівень лояльності фракції - 70%. Це означає, що депутатам фракції важче домовитися про єдиному рішенні. При цьому "БПП" показує один з кращих результатів за узгодженістю голосувань (82%).

Найбільший рівень лояльності спостерігається у депутатів "Батьківщини" - 90%. У той же час відсоток узгоджених голосувань фракції становить лише 68%. Ці показники говорять про те, що "Батьківщина" не досить використовує свій потенціал лояльності депутатів.

Лояльність депутатів "Опозиційного блоку" перебуває на рівні 83%, показник консолідованих голосувань - 31%.

відсоток лояльності депутатів фракції ВР

Фото: відсоток лояльності депутатів фракцій ВР

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що депутати проголосували за збільшення своєї зарплати.