ua en ru

Поліція затримала у зоні відчуження групу сталкерів з Ровенської області

Поліція затримала у зоні відчуження групу сталкерів з Ровенської області Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Сталкери незаконно проникли на територію зони ЧАЕС щоб назбирати лісових ягід

Працівники відділу поліції зони Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) затримали у зоні відчуження групу сталкерів з Ровенської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Київській області.

"Під час проведення оперативно-профілактичного відпрацювання зони відчуження та зони (безумовного) обов’язкового відселення, працівники відділу поліції зони ЧАЕС спільно з бійцями полку поліції особливого призначення виявили 20 громадян з Ровенської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, жителів Ровенської області затримали в районі відселеного смт. Вільча Поліського району, вони незаконно проникли на територію зони ЧАЕС щоб назбирати лісових ягід.

"Відносно правопорушників складені адміністративні протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що недалеко від населеного пункту Вільча Київської області прикордонники затримали двох осіб, які пішки намагалися проникнути в зону відчуження.