ua en ru

Поліція затримала три мікроавтобуси з учасниками зіткнень у Львівській облраді

Поліція затримала три мікроавтобуси з учасниками зіткнень у Львівській облраді Фото: поліція

В кожному мікроавтобусі перебувало приблизно по 20 чоловік

Поліція затримала три мікроавтобуси з учасниками зіткнень у Львівській облраді. Про це повідомляє прес-служба львівської поліції Facebook.

Так, один мікроавтобус був затриманий у Львові на вулиці Винниченка. Ще два транспортних засоби затримали на трасі Київ-Чоп. Водіями виявилися жителі Київської області. Вони повідомили, що їх найняли, щоб перевести до Львова групу осіб на спортивні змагання.

"Дані громадяни були одягнені у звичайний цивільний одяг, а під стінами обласної ради переодяглися в одяг "Національної дружини". В одному з автобусів перебували 20 осіб у віці 20-28 років і у другому - така ж кількість осіб спортивної зовнішності, агресивно налаштованих до поліцейських. На місце події прибув спецпідрозділ та в їх супроводі даних осіб доставили у відділ поліції. Зазначені особи є жителями Чернівецької, Івано-Франківської, Дніпропетровської та Київської областей, а також міста Києва. Тривають слідчі дії", - повідомляє поліція.

Патрульні затримали 3 автобуси з особами причетними до подій під обласною радою Вчора близько 17 години, патрульні виявили на вулиці Винниченка автомобіль Mercedes-Benz Sprinter, в який саме здійснювали посадку особи причетні до подій під Львівською обласною радою та в отриманні тілесних ушкоджень 11 працівниками поліції. Осіб доставили у відділ поліції для з'єднання ясування обставин. Також, близько 18 години на трасі Київ-Чоп патрульні отримавши орієнтування в два транспортні засоби, а саме Volkswagen LT та Mercedes-Benz, які теж причетні до раніше згаданих подій, виявили ці два транспортні засоби і негайно зупинили. 29 та 34-річні водії виявилися мешканцями Київської області. Вони повідомили, що їх найняли аби перевезти групу осіб до Львова на спортивні змагання. Дані громадяни були одягнені у звичайний цивільний одяг, а під стінами обласної ради переодягнулися в одяг «Національна дружина». В одному з автобусів перебували 20 осіб віком 20-28 років і в іншому – така ж кількість осіб спортивної зовнішності, агресивно налаштованих до поліцейських. На місце події прибув спецпідрозділ і в їхньому супроводі даних осіб доставили у відділ поліції. Зазначені особи є мешканцями Чернівецької, Івано-Франківської, Дніпропетровської та Київської областей, а також міста Києва. Тривають слідчі дії. Нагадаємо, вчора відбулися сутички у Львівській обласній раді. Охорону публічного порядку забезпечували близько ста правоохоронців. 11 працівників поліції звернулися за медичною допомогою, з них дев'ять ять – це патрульні у місті Львові, двоє інших – працівники Галицького відділу поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до семи років позбавлення волі. #Lvivpolice #патрульнаполіція

Опубліковано Патрульна поліція Львова 31 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція порушила кримінальне провадження за фактом зіткнень у Львівській обласній раді.