ua en ru

Поліція заблокувала більше 500 так званих "груп смерті"

Поліція заблокувала більше 500 так званих "груп смерті" Фото: поліція заблокувала більше 500 так званих "груп смерті"

Правоохоронці також заблокували близько 200 адміністраторів так званих "груп смерті"

Правоохоронці заблокували понад 500 так званих "груп смерті" і понад 200 їх кураторів у соціальній мережі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Повідомляється, що від батьків та адміністрацій навчальних закладів столиці правоохоронці отримали дев'ять звернень про можливу участь дітей в суїцидальних групах, з них два - знайшли своє підтвердження.

"За нашими спостереженнями, як правило, учасниками стають ті діти, які не отримують достатньо уваги від батьків. Тому вони легко "перемикаються" на кураторів груп у соціальних мережах, які є хорошими психологами і проявляють до підлітків інтерес і привертають виконанням певних завдань. При цьому слід відзначити й те, що в чотирьох виявлених випадках діти були в кризовому стані, вивести з якого їх допомагали і психологи і психіатри", - повідомила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Києві Лариса Зуб.

Начальник Київського управління кіберполіції Сергій Кропива повідомив, що заблоковані вже 500 суїцидальних груп, а також більше 200 сторінок адміністраторів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що департамент кіберполіції Національної поліції України виявив у соціальних мережах небезпечні групи, в яких дітей доводять до самогубства.