ua en ru

Поліція порушила справу за фактом вибуху у Павлограді

Поліція порушила справу за фактом вибуху у Павлограді Фото: вибух газу у Павлограді

Підозрюваний у вбивстві чоловік відкрив газ, внаслідок чого стався вибух у 3-х квартирах

Поліція порушила справу за фактом вибуху газу у житловому домі у Павлограді (Дніпропетровська область). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

"У Павлограді підозрюваний у вбивстві чоловік відкрив газ, внаслідок чого стався вибух у 3-х квартирах. Внаслідок вибуху газу сталася пожежа, в результаті якої було пошкоджено 171 квадратних метри будівлі. За медичною допомогою мешканці будинку не звертались", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 18 вересня 2016 року о 02:15 громадяни повідомили в поліцію, що в будинку № 569 по вул. Дніпровській в Павлограді стався вибух газу. Майже одночасно з цим повідомленням до чергової частини зателефонував чоловік, який розповів, що виявив в будинку по вул. Новій тіло жінки з ознаками насильницької смерті.

"На місце вибуху та вбивства виїхали слідчо-оперативні групи Павлоградського відділу поліції. Поліцейські встановили, що на п’ятому поверсі 5-поверхового житлового будинку стався вибух природного газу, внаслідок чого вогнем було пошкоджено три квартири. Поліцейські, які виїхали на місце вбивства виявили на площадці між першим та другим поверхом будинку по вул. Новій м. Павлограда тіло 53-річної жінки з численними колото-різаними пораненнями обличчя, шиї, живота та грудної клітини", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, коли правоохоронці знаходились на місці вибуху, сусіди звернули їх увагу на стоячого поодаль власника квартири, в якій стався вибух. На його одязі були сліди, які вказують на скоєння злочину стосовно жінки, тіло якої було виявлено в будинку по вул. Новій. Встановлено, що загибла та чоловік раніше перебували у шлюбі.

"За попереднім висновком працівників Павлоградського відділу ГУ ДСНС в Дніпропетровській області причиною вибуху став витік природного газу в одній з квартир будинку. Після тушіння пожежі було оглянуто місце події, під час якого було виявлено пошкодження перестінку між кухнею та під’їздом будинку, а також перестінку між квартирами", - повідомляють в поліції.

Наразі до ЄРДР внесено відомості про подію з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). За фактом вбивства відкрито кримінальне провадження за ч. 2 п. 4 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

"Чоловік, підозрюваний в умисному вбивстві та порушенні вимог пожежної безпеки затриманий згідно зі ст. 208 КПКУ. Йому загрожує позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

У Павлограді підозрюваний у вбивстві чоловік відкрив газ, внаслідок чого стався вибух у 3-х квартирах Внаслідок вибуху г...

Опубліковано ГУНП в Дніпропетровській області 18 вересня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Павлограді (Дніпропетровськая область) сьогодні вночі у житловому будинку стався вибух газу.