ua en ru

Поліція розігнала акцію протесту в Криму

Поліція розігнала акцію протесту в Криму Фото: російська поліція

Кілька активістів акції "Обдурений Крим" було затримано

Правоохоронці припинили чи не єдиний мітинг проти політики російської влади в Криму, на який були отримані документи про узгодження. Захід під назвою "Обдурений Крим" мав відбутися в Сімферополі, передає "Дождь".

Організатори заявляли про намір вивести на площу до 1000 людей, у кримських ЗМІ були опубліковані фотографії офіційних листів МВС і міської адміністрації про погодження публічної акції.

Згодом, втім, там же з'явилися повідомлення про те, що захід влада проводити не дозволяє.


Зрештою, якщо судити по відеозаписах із місця подій, у сквер перед Палацом профспілок вийшли десятки людей, туди ж прибув наряд поліції, яка зажадала не починати мітинг. Організатори показували їм документи і розповідали про закони, але у відповідь правоохоронці повторювали одну фразу: "Вас ввели в оману, захід не погоджено". У результаті акцію проводити не стали, кілька активістів затримано.

Організатори мітингу "Обдурений Крим" направили президенту Росії заяву, в якій вони звинувачують регіональну владу в корупції, в некомпетентності і в обмані громадян.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з неузгодженим із українською стороною перебуванням 19 серпня на території України (в АР Крим) президента РФ Володимира Путіна.