ua en ru

Поліція розслідує розкрадання понад 2 млн гривень на Закарпатті

Поліція розслідує розкрадання понад 2 млн гривень на Закарпатті Фото: на Закарпатті виявили розкрадання держкоштів

Кошти були виділені на ремонт каналізації

Поліція підозрює директора ТОВ "Екосистеми Проф" та підприємця інженера технічного нагляду у заволодінні бюджетними коштами на загальну суму 2,42 млн гривень під час реконструкції водопровідно-каналізаційного господарства Берегово Закарпатської області. Про це повідомляється у постанові Ужгородського районного суду Закарпатської області від 14 червня.

Згідно з матеріалами справи, в грудні 2015 року начальник управління міського господарства та благоустрою Берегівської міської ради і директор ТОВ "Екосистеми Проф" уклали договір підряду з реконструкції водопровідно-каналізаційного господарства вартістю 3,83 млн гривень. В результаті укладення додаткової угоди, сума становила 3,36 млн гривень.

У тому ж місяці сторони підписали акти виконаних будівельних робіт, в які внесли неправдиві відомості про виконані роботи, при цьому їх вартість була завищена на 3,03 млн гривень.

На підставі фіктивних документів у грудні 2015 року фірмі вказаною ТОВ былр перераховано 2,12 млн гривень.

Слідчі мають підстави вважати, що загальна сума державних коштів, якою заволоділи шахраї склав 2,42 млн гривень.

Суд задовольнив клопотання слідчих і наклав арешт на статутний капітал ТОВ "Екосистема Проф", який становить 100 тис. Гривень. Однак суд відмовився заарештувати кошти фірми, які знаходяться на банківському рахунку, оскільки досудове розслідування безпосередньо стосується директора фірми і не проводиться щодо юридичної особи.

Нагадаємо, прокуратура виявила касира "Ощадбанку", який привласнив кошти фінустанови.