ua en ru

Поліція просить водіїв враховувати спеку при плануванні поїздок

Поліція просить водіїв враховувати спеку при плануванні поїздок Фото: водіїв просять уважно поставитися до поїздок в спекотну погоду

У найближчі дні в Україні переважатиме спекотна погода

Поліція настійно радить водіям враховувати погодні умови при плануванні поїздок, особливо на далекі відстані. Про це йдеться в повідомленні управління безпеки дорожнього руху Національної поліції.

"За прогнозом синоптиків, у найближчі дні в Україні переважатиме спекотна погода, стовпчики термометра місцями досягнуть позначки +37. Обов'язково подбайте про достатній запас прохолодної води і необхідній ліки, надягайте в дорогу вільний, нещільний одяг, уникайте вживання жирної і солоної їжі. По можливості виконуйте парковку свого авто в тіні, а перед початком руху обов'язково провітрюйте салон автомобіля. Не залишайте дітей у закритому авто навіть на короткий час", - йдеться в повідомленні.


Також в поліції рекомендують перед поїздкою перевіряти технічний стан авто. У спеку особливу увагу потрібно звертати на систему охолодження двигуна, рівень мастила, стан гальмівних колодок та тиск у шинах.

"При підвищеній температурі повітря у багатьох людей з'являється млявість, запаморочення, знижується концентрація уваги, швидкість реакції на різноманітні дорожні ситуації. Тому будьте особливо уважні та обережні за кермом", - закликають в поліції.

Нагадаємо, в Україні через спеку зростає кількість лісових пожеж.