ua en ru

Поліція Праги перекрила вокзал через загрозу поширення Еболи

Поліція Праги перекрила частину центрального вокзалу після того, як у одного пасажира, студента з Гани, запідозрили наявність смертельного вірусу Ебола.

Поліція Праги перекрила частину центрального вокзалу після того, як у одного пасажира, студента з Гани, запідозрили наявність смертельного вірусу Ебола, передає чеське телебачення.

Пасажир із симптомами вірусу Ебола ізольований. При цьому в поліції вважають низьку ймовірність того, що студент інфікований. Гана не входить в число країн, постраждалих від лихоманки.

Зазначимо, з побоювань поширення вірусу аеропорти США і Європи ввели спеціальну перевірку пасажирів, що прибувають із Західної Африки.

Чехія стала черговою країною, над якою нависла небезпека поширення смертельного вірусу. Молодий чоловік, який прибув в столицю Чехії в суботу ввечері, став другим за день, госпіталізованим з симптомами лихоманки Ебола. У той же день в інфекційну лікарню була евакуйована клієнтка одного з готелів в Карлових Варах, півтора місяці тому побувала в Нігерії. Діагноз ще не поставлений.

На початку жовтня газета Independent поширила думку вчених, не виключаючих, що до кінця місяця лихоманка Ебола може проникнути в Європу.

Перша спалах лихоманки Ебола була зареєстрована в березні 2014 р. у Гвінеї. У Нігерії, Ліберії і Сьєрра-Леоне у зв'язку з епідемією вже оголошено надзвичайний стан. Випадки захворювання лихоманкою зафіксовані в Гонконзі, Беніні, Буркіна-Фасо, Кот-Д'івуарі, Гвінеї-Бісау і Малі.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала лихоманку Ебола "загрозою світового масштабу". За даними ВООЗ на 10 жовтня, стали жертвами лихоманки 4 тис. 76 осіб, 8 тис. 470 осіб інфіковані.