ua en ru

Поліція підозрює директора філії "Укртрансгазу" у виведенні 340 млн гривень через тендери

Поліція підозрює директора філії "Укртрансгазу" у виведенні 340 млн гривень через тендери Фото: Національна поліція

Фірма завищила вартість запчастин та поставляла їх держпідприємству не в повному обсязі

Поліція підозрює керівника філії "Виробниче ремонтно-технічне підприємство "Укргазенергосервіс" ПАТ "Укртрансгаз" в причетності до створення схеми з перемоги на тендерах ТОВ "Український сучасний турбінний комплекс", що дозволило фірмі освоїти 340 млн гривень. Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва, пише видання "Наші Гроші".

За даними слідства, директор УкрСТК разом з керівником ВРТП "Укргазенергосервіс" та ще однією особою, створили злочинну схему привласнення в 2014-2016 роках бюджетних коштів під час проведення тендерів з постачання запчастин до газоперекачувальних агрегатів, за результатами яких переможцем торгів було УкрСТК. В результаті тендерів фірма отримала замовлення на 340 млн гривень.

Поліція стверджує, що УкрСТК завищило вартість запчастин та поставило їх держпідприємству не в повному обсязі. В суді слідчий клопотав про доступ до документів "Укртрансгазу" та "Укргазенергосервісу" щодо співпраці з УкрСТК. Суд надав дозвіл на доступ до документів "Укртрансгазу", але відмовив в доступі до його філії.

"ВРТП "Укргазенергосервіс" очолює Роман Флюнт. Засновниками УкрСТК є Аліна Гладкая та В’ячеслав Золотов. Останній раніше був комерційним директором ПАТ "Асфальтобетонний завод АБ "Столичний". Заводом донедавна володіли навпіл родина Сергія Тігіпка і ТОВ "Альфадорбуд" віце-президента "Золотих воріт" Віктора Ящука", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, НАЗК почало перевірку декларацій трьох нардепів. Всього НАЗК перевіряє 18 декларацій представників влади.