ua en ru

Поліція порушила справу проти підрядників "Енергоатому" за несплату податків

Поліція порушила справу проти підрядників "Енергоатому" за несплату податків Фото: підрядники "Енергоатому" підозрюють у несплаті податків

Справу відкрито за фактом ухилення від сплати податків, зловживання повноваженнями та службового підроблення

Головне управління національної поліції Харківської області відкрило кримінальне виробництво стосовно підрядників "Енергоатому" ПрАТ "НДІ Техностандарт" і ТОВ "Енексім" за фактом ухилення від сплати податків, зловживання повноваженнями та службового підроблення. Про це повідомляють "Наші гроші".

За даними слідства, "Техностандарт" і "Енексім" займаються ввезенням на територію України за зовнішньоекономічними контрактами запасних частин і комплектуючих для ж/д транспорту та об'єктів енергетики за заниженими цінами з метою ухилення від сплати податків. Компанії вносили недостовірні відомості про походження платежів і класифікацію.

В подальшому вартість ввезення запчастин між рядом фіктивних підприємств підвищується в кілька разів. Далі запчастини продавалися держпідприємствам вже за завищеними цінами. Розмір збитку від дій посадових осіб "Техностандарта" складе не менше 4,26 млн гривень.

Протягом 2010-2016 років "Техностандарт" виграв тендер у підприємств "Енергоатому" і "Укрзалізниці" підрядів на суму 379,31 гривень, а "Енексім" - на суму 94,85 гривень, але за період 2011-2015 років.

Зазначається, що компанії не раз були єдиними конкурентами один одного на державних тендерах.

Слідчі стверджують, що вищезгадана схема ухилення від сплати податків діє і в даний час.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Энергоатом" до червня 2017 проведе аудит фінзвітності.