ua en ru

Поліція ОАЕ затримала главу українського суду, розшукуваного за хабарництво

Поліція Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) затримала голову суду з Дніпропетровської області, який розшукувався з 2009 року за хабарництво.

Поліція Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) затримала голову суду з Дніпропетровської області, який розшукувався з 2009 року за хабарництво. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) Міністерства внутрішніх справ України.

Згідно з повідомленням, зараз він затриманий місцевими правоохоронцями ОАЕ і вже розпочато процедуру його екстрадиції.

"Затримання голови суду стало можливим в результаті недавньої ратифікації угод між Україною та ОАЕ про екстрадицію та про надання правової допомоги у кримінальних справах", - підкреслив начальник УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області Олександр Фіщенко.

Нагадаємо, що керівник суду отримав 50 тис. дол. за зміну запобіжного заходу (тримання під вартою на підписку про невиїзд) для обвинуваченого по кримінальній справі про шахрайство в особливо великих розмірах.

За фактом хабарництва Генеральною прокуратурою України було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

"У зв'язку з тим, що працівник Феміди злісно ухилявся від правоохоронних органів, він оголошений у міждержавний розшук. У 2010 році за порушення присяги судді Верховною Радою України зловмисник звільнений з посади, а в 2011 йому змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.