ua en ru

Поліція з початку року відкрила 200 справ щодо перешкоджання діяльності журналістів

Поліція з початку року відкрила 200 справ щодо перешкоджання діяльності журналістів Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

До суду було направлено 17 кримінальних проваджень

Поліція з початку року відкрила 200 справ щодо перешкоджання діяльності журналістів. Про це заявив заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції Олександр Ковтун, повідомляє "Укрінформ".

Так, Ковтун повідомив, що з початку 2017 року поліція відкрила 200 кримінальних проваджень щодо перешкоджання діяльності журналістів. Він також додав, що з початку року до суду було направлено 17 кримінальних проваджень, а 120 кримінальних справ закрито.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за інформацією щомісячного моніторингу Інституту масової інформації, в Україні у жовтні зафіксовано 25 випадків порушень прав журналістів і свободи слова.

"У жовтні 2017 року зафіксовано 25 випадків порушень прав журналістів і свободи слова. Серед них - 10 перешкоджань журналістам, п’ять фактів погроз і залякувань, три побиття і напади, три випадки недоступу до інформації, а також по два випадки політичного та юридичного тиску", - повідомляли в прес-службі Інституту масової інформації.