ua en ru

Поліція Лондона: екс-полковник ГРУ і його дочка все ще в реанімації

Поліція Лондона: екс-полковник ГРУ і його дочка все ще в реанімації Фото: Будівля Скотланд-Ярд, штаб-квартири поліцейського установи в Англії (facebook.com/metpoliceuk)

У Скотланд-Ярді продовжують розслідування про отруєння екс-полковник ГРУ

Поліція британської столиці Лондона розповіла про стан здоров'я колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії після їх отруєння напередодні. Про це повідомляється на сайті Служби британської поліції.

Зокрема, за даними Скотланд-Ярду, обидва постраждалих досі у критичному стані знаходяться в реанімації.

Крім того, поліція все ще не розкриває імена постраждалих, проте напередодні глава МЗС Британії Борис Джонсон підтвердив їх особистості.

Також, в Скотланд-Ярді відмовилися коментувати опубліковані в британських ЗМІ версії події. За останньою інформацією поліція оточила ще один об'єкт у місті Еймсбері в рамках розслідування справи про отруєння. Раніше були оточені італійський ресторан Zizzi і паб Bishop's Mill у Солсбері.

"Ще один об'єкт поруч з бізнес-парком Solstice Park у Еймсбері оточений. Це пов'язано з розслідуванням і є запобіжним заходом", - йдеться в повідомленні британської поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська газета The Times написала, що контррозвідка Великобританії MI-5 розглядає інцидент з отруєнням Скрипаля як "замах на вбивство, спонсированное державою".

5 березня неподалік одного з торгових центрів міста Солсбері були виявлені колишній полковник ГРУ і його дочка в несвідомому стані. Постраждалі були доставлені в лікарню. У 2006 році Скрипаль був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. В 2010 році він отримав притулок у Великобританії.