ua en ru

Охороняти порядок у Києві на травневі свята будуть 1400 поліцейських

Охороняти порядок у Києві на травневі свята будуть 1400 поліцейських Фото: поліція

У київській поліції вирішили працювати на свята в посиленому режимі

Особовий склад Головного управління Національної поліції на травневі свята працюватиме у посиленому режимі несення служби. Про це 29 квітня під час брифінгу повідомив керівник Головного управління Нацполіції у місті Києві Андрій Крищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Голови столичної поліції, безпекові заходи на Великдень будуть посилені не лише у безпосередніх місцях проведення святкових заходів і богослужінь, а й на станціях метрополітену.


"Для охорони порядку, для забезпечення публічної безпеки буде задіяно на цей період 1400 працівників поліції - це будуть працівники безпосередньо апарату Головного управління, працівники районних управлінь, працівники поліції охорони, патрульної поліції, а також військовослужбовці Національної гвардії",- повідомив Крищенко, зазначивши, що святкування Великодня відбуватиметься у 140 культових спорудах міста.

За словами керівника столичної Нацполіції, в управлінні вже отримали заявку на проведення мітингу до святкування Міжнародного дня солідарності трудящих 1 травня.

"Буде проходити мітинг і піша хода від площі Івана Франка до Маріїнського парку",- повідомив Крищенко, додавши, що у відповідності до поданої заявки, участь у заході приймуть до 200 осіб. Забезпечувати порядок буде 250 працівників поліції.

Окрім того, 1200 поліцейських буде задіяно під час пішої ходи 9 травня. За заявками організаторів акції, у ній візьмуть участь до 3 тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в період проведення травневих свят у столиці не планують перекривати рух вулицями.